Начин на приготвяне
В купа за месене се изсипва маята. Добавя се прясното мляко и водата. Разбъркват се, докато маята се разтвори. После се добавят олио, захар, сол и белтъци. Отново се разбърква.
Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с алуминиево фолио и кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за около час-час и половина.
Отделно в купа се смесват натрошеното сирене и рендосаният кашкавал.
От втасалото вече тесто се откъсват топки с големина на мандарина, притискат се по средата да вдлъбнат, слага се по 1 ч.л. от плънката и се дооформят на топки.
Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбити жълтъци с олио, поръсват се със сусам и се оставят да втасат за още 30 минути. Пекат се във фурна на 170 градуса за 30 минути.
P.S. Използвала съм водна чаша с вместимост от 200 мл.