Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пуф питки със сирене и кашкавал

Пуф питки със сирене и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пуф питки със сирене и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
22
"Насам, насам да видите какви вкусни питки Пуф сме направили, насам"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 в.ч. хладко
  • вода - 1 в.ч. хладка
  • олио - 1 в.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 с.л. непълни
  • сол - 2 ч.л. непълни
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 8 - 9 в.ч.
  • Плънка
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 100 г рендосан
  • За намазване на питките
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се изсипва маята. Добавя се прясното мляко и водата. Разбъркват се, докато маята се разтвори. После се добавят олио, захар, сол и белтъци. Отново се разбърква.

Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с алуминиево фолио и кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за около час-час и половина.

Отделно в купа се смесват натрошеното сирене и рендосаният кашкавал.

От втасалото вече тесто се откъсват топки с големина на мандарина, притискат се по средата да вдлъбнат, слага се по 1 ч.л. от плънката и се дооформят на топки.

Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбити жълтъци с олио, поръсват се със сусам и се оставят да втасат за още 30 минути. Пекат се във фурна на 170 градуса за 30 минути.

P.S. Използвала съм водна чаша с вместимост от 200 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: