Капама в гювечета

Капама в гювечета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
280 мин.
Порции
4
"Вие я пригответе, пък ние ще дойдем да ви помогнем с консумацията, споделената вкусотия е двойна вкусотия"

Необходими Продукти

  • кисела зелка - 1/2
  • свински врат - 300 г
  • свински гърди - 300 г
  • пилешки бутчета - 4 бр.(само долната част)
  • суров суджук - 1 подкова
  • кайма - 150 г
  • ориз - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • свинска мас - 4 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От зелето отделете 4 листа, а останалото нарежете в купа на ситно. Нарязаното зеле поръсете с червен пипер и разбъркайте.

В малко мазнина запържете нарязания лук и добавете каймата. Бъркайте, докато стане на трохи, и сложете ориза, чубрицата и щипка червен пипер. Разбъркайте и махнете от котлона.

С тази смес завийте 4 сарми. Обезкостете бутчетата и нарежете всичките меса на хапки.

Суджука нарежете на по-големи парчета. На дъното на всяко гювече сложете по една с.л. свинска мас. Покрийте с нарязано зеле и наредете от различните меса + една сарма във всяко гювече.

Сложете по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Отново сложете от нарязаното зеле и сипете вода до средата на ястието.

Печете капамата един час на 200 градуса, намалете фурната на 160 градуса и печете още три часа.

Моите капачета са с отвор и затова под тях затворих първо с фолио.

Капамата в гювечета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: