Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Разтворете маята в малко хладка вода заедно с една лъжица брашно и захарта. Оставете я да се активира.
Когато маята е готова, прибавете я към брашното, чукнете яйцата, добавете солта и зехтина. Разбъркайте. Наливайте на тънка струйка хладка вода, докато брашното я оеме. Замесете меко тесто, без да лепне по ръцете.
Оставете тестото да втаса, като го покриете с найлоново фолио.
Готовото тесто разделете на 10 топки.
Разстелете всяка топка на питка. Потопете всяка питка в разтопеното масло. В средата на половината от питките сложете парче сирене, а в останалата половина - кашкавал.
Свийте питките отново на топчета, като обгърнете плънката.
Намажете дъното и стените на кекксова форма с масло. Поръсете с червен пипер.
Подредете топчетата във формата и оформете питката.
Излейте остатъка от маслото отгоре и поръсете с червен пипер.
Оставете питката да втаса отново.
Сложете питката в умерено загрята фурна и печете около 15 минути, след което увеличете градусите до 200 и допечете до златисто.
Проверете готовността на питката с помощта на дървено шишче.
Питката в кексова форма с кашкавал и сирене е много вкусна.