Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Наденички с чушки в хлебче

Наденички с чушки в хлебче

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Наденички с чушки в хлебче
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Това не е сандвич - това е вкусно изкуство в хлебче"

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г сурова от свинско месо
  • чушка - 1 бр. зелена 1 бр.
  • чушка - 2 бр. червена
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати на кубчета - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - сух 1/2 ч.л.
  • риган - сух 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют на люспи
  • олио - 3 с.л.
  • хлебчета - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Нарежете наденицата на парчета и ги изпържете в загрятото олио до покафеняване от всички страни (около 15 мин).

Междувременно нарежете лука на тънки полумесеци, чушките почистете от дръжките и семките и нарежете на тънки кръгчета, чесъна наситнете.

Извадете наденичките от тигана и изсипете лука и чушките. Пържете до омекването им (около 15 мин).Добавете чесъна, доматеното пюре, подправките, разбъркайте и гответе около 5 мин.

Добавете доматите на кубчета и върнете наденичките.

Гответе, като разбърквате от време на време още около 15 мин.

Сервирайте по желание върху разполовени хлебчета.

Наденичките с чушки в хлебче са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: