Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко вода, захарта и поръсете с 1-2 с.л. брашно. Оставете да втаса и с останалите продукти замесете тесто.
Накиснете чушките/доматите в гореща вода и ги нарежете на ситно. Смесете ги със зехтина и босилека.
Разделете тестото на две части. Едната разточете на правоъгълна кора. Намажете я със зехтина, поръсете с чушките, нарязан магданоз и настърган кашкавал. Завива се на руло и се срязва по дължина.
Двете части се обръщат с рязаното нагоре. Внимателно се усукват и краищата се подпъхват отстрани.
Премесете хлебчето в правоъгълна форма. След като втаса го намажете с жълтък и зехтин. Печете на 200 градуса до готовност.
От другата топка тесто може да направите още едно хлебче или питки-мъфини. Разточва се на кора. От нея се изрязват кръгчета с голяма чаша. Върху всяко се слага малко от чушките със зехтина.
Прегъват се един път, след това още един път (за да се получи триъгълник). Във форми за мъфини се поставят по три триъгълници.
След като втасат, солените мъфини се мажат с жълтък и се пекат.
Хлебчето и мъфини със сушени чушки (домати) са готови.