Пъстър омлет

Пъстър омлет
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Най-вкусният и ароматен омлет - със свежи зеленчуци и щипка пролетно настроение"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сложете да се пържи. През това време нарежете останалите зеленчуци на много тънки жулиени.

Прибавете ги към омекналия лук, разбъркайте и оставете на огъня до омекване на всички зеленчуци. Разбийте сиренето с брашното и добавете яйцата.

Разбъркайте до хомогенна смес. Към яйчената смес прибавете готовите зеленчуци и щипка сол. В намазнен тиган сложете от сместа и щом се запържи от едната страна, обърнете с помощта на капак.

Плъзнете и върнете в тигана да се запържи и от другата страна.

По този начин изпържете и другите омлети.

Пъстрият омлет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: