Чийзкейк със сьомга

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Чийзкейк със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Изкусителен солен чийзкейк със сьомга, който задължително се поднася с добре изстудено бяло вина, задължително!"

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г пушена
  • сьомга - 200 г прясно филе
  • крема сирене - 300 г
  • крекери - 200 г солени
  • масло - 50 г
  • лук - 1 връзка
  • мащерка
  • копър - 1/2 връзка
  • лимони - сокът и кората на 1 лимон
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пушената сьомга се нарязва на ленти. Прясното филе от сьомга се овкусява с черен пипер, зехтин и сол. Увива се в алуминиево фолио и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Пече се около 20 минути на 180 градуса.

След като се изпече се накъсва на парчета и се смесва с пушената сьомга. Разбъркват се хубаво и се оставят в купа в хладилника за половин час.

През това време се смилат крекерите на много фини трохи в блендер и се смесват с маслото и мащерката. Оформя се тънък блат, който се разстила в кръгла форма.

По-добре ще е да могат да се свалят стените от формата за да е по-лесно изваждането после. Блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна. Към купата с охладената сьомга се прибавя крема сиренето, лука и копъра ситно нарязани.

Разбърква се всичко и се подправя с кората и сока на лимона, сол и черен пипер. Когато блатът изстине се нанася сьомговата смес отгоре и се оставя в хладилник за поне 2 часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: