Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Уникално вкусни и сочни ребърца на жар

Уникално вкусни и сочни ребърца на жар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Уникално вкусни и сочни ребърца на жар
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Казахме на жар, значи трябва да бъдат на жар! Никога не правете компромиси с вкуса"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг (или гърди с кост)
  • риган - 1 - 2 ч.л.
  • босилек - 1 - 2 ч.л.
  • кимион - 1 - 2 ч.л.
  • бира - поне 500 мл
  • лук - 2 - 3 средно големи глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • соев сос - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко ребърцата и си приготвяме подходящ съд, за да ги мариноваме. Стъклена купа или тенджера с похлупак вършат идеална работа.

Нарязваме лука на шайби, чесъна на филийки. Смиламе подправките на ситно (ригана, босилека, кимиона и черния пипер) и ги смесваме в купа. По желание добавяме лют червен пипер, натрошен на по-едро.

В тенджерата на дъното сипваме от соевия сос няколко лъжици, отгоре нареждаме шайбите кромид лук, върху него нареждаме ребърцата, поръсени обилно със сухите съставки и чесъна. Върху тях отново лук, зехтин, соев сос и така докато свършат продуктите.

Притискаме плътно и оставяме в хладилник поне 1-2 часа. След това наливаме бирата, колкото да покрие всички продукти и оставяме още поне един час, а най-добре за една вечер.

Така маринованите ребърца слагаме на барбекюто (може и на скара, но на жар е неповторим вкусът), което предварително сме намазали със сланинка или олио и печем до готовност от всички страни.

Обръщайте често ребърцата, за да придобият хубав и равномерен загар.

Сервираме със салата според сезона и много добре изстудена бира!

Уникално вкусните и сочни ребърца на жар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: