Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с бяло вино

Телешки дроб с бяло вино

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Телешки дроб с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 6 резена
  • гъша мазнина - 2 с.л.
  • лук - 3 малки глави
  • бяло вино - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно. След това се задушава в 1 с.л. мас и малко вода. Дробът се пържи в останалата мас на тих огън.

Прехвърлете дроба в чиния, а мазнината я махнете. Засилете котлона и изсипете виното в същия тиган.

Добавете лука и оставете съвсем малко на огъня. С получения сос залейте дроба, поръсете с подправки и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: