Марината за пуешко с вино

Марината за пуешко с вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
27/04/2012
"Пуешкото не е като пилешкото, иска си специално отношение и специална марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 583
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера виното и оцета.

Добавете всички подправки и едро нарязаните зеленчуци и корени.

Сложете всичко заедно да ври за 15-20 минути.

Сварената марината прецедете през цедка и оставете да изстине.

Зеленчуците може да използвате за супа.

Накиснете в нея цяла пуйка, но може и порционирана.

Оставете на хладно за 24 часа, минимум 1 нощ.

След това отцедете пуешкото месо и го пригответе.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар