Паламуд на сач

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Паламуд на сач
Снимка: Анелия Цонева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Загрейте сача и сложете паламуда - ние ще се погрижим за всичко останало"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр. около 1.5 кг
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен пипер.

Наредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят в хладилник поне 2 часа. През това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон.

Когато сачът е нагорещен до червено го отстранете от огъня и го оставете в специална поставка за сач или върху обикновена дървена дъска.

Отстранете фолиото и наредете рибните котлети един до друг. Те ще се сготвят от горещината на глинения съд.

След 3 до 5 минути обърнете всеки котлет от другата страна и оставете докато сачът изстине. Поръсете с капки прясно изцеден лимонов сок и поднесете със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: