Дилим питки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Дилим питки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
31
"По-ефикасни от аларма за събуждане - надушите ли тези дилим питки, веднага ще скочите от кревата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • суха мая - 2 ч.л.
  • брашно - 4 - 1/2 в.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. хладко
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • Плънка
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • колбас - 250 г
  • За намазване на питките
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа за месене се слага маята, изсипва се прясното мляко и водата, добавя се захарта. Разбъркват се до разтопяване. След това се слагат яйцето, олиото и солта. Отново се разбъркват.

Брашното се добавя по малко и постепенно, и се омесва меко и незалепващо тесто. Покрива се с фолио и кърпа, и се оставя при стайна температура да втаса за около 1 час. След това тестото се разделя на 4 равни части.

Всяка част се разточва на правоъгълна кора. В единия край, по дългата част, се нарежда тънко нарязан на колелца колбас, като верижка, поръсва се колбасът с кашкавал и се увива на руло.

Рулото се разрязва на малки парчета с ширина около 1-2 пръста. Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбито яйце и се поръсват обилно със сусам. Оставят се да втасат за още 15 минути. Пекат се в загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: