Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Картофени питки

Картофени питки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Картофени питки1 / 2
20/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава, малка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете до омекване в подсолена вода. Оставете ги в гевгир, за да се отцедят много добре, след което ги намачкайте.

Към картофеното пюре добавете 1 с.л. масло, ситно нарязаните лук и магданоз, яйцето, киселото мляко и брашното. Разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Овкусете със сол и червен пипер и отново разбъркайте. Полученото тесто се разточва на не много тънка кора, от която с чаша се изрязват кръгчета. Кръгчетата се пържат в силно сгорещена мазнина от двете страни до златисто.

Поднасят се топли в съчетание с млечен сос или салата на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

виви
виви
какъв лук бе хора оточнявайте се
07.12.2013 13:21
3
1
Покажи всички подкоментари