Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Традиционен козунак с хляб и стафиди

Традиционен козунак с хляб и стафиди

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Козунак може да се приготви и от хляб? Ето тук ще разберете как"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 90 г
  • стафиди - 80 г
  • сол - щипка
  • хляб - 200 г нарязан на кубчета
  • прясно мляко - 600 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната на около 180 градуса. Намажете с масло кръгъл съд за печене /желателно е да е глинен/.

В малка купа смесете канелата, кафявата захар, стафидите и солта. Напръскайте дъното на съда за печене с тази смес.

Поставете нарязания хляб в голяма купа. В средно голяма купа разбийте прясното мляко, яйцата и ванилията. Залейте хляба. Разбъркайте сместа добре.

Изсипете сместа в съда за печене. Върху скарата на фурната поставете плитка тава , а върху нея поставете съда със сместа. Налейте в долната тава гореща вода около 2. 5 см. Оставете да се пече 45 минути, докато клечка, боцната в центъра, остане чиста при изваждане.

Сервирайте козунака топъл или студен, със сладолед или карамелизиран сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: