Начин на приготвяне
Затоплете фурната на около 180 градуса. Намажете с масло кръгъл съд за печене /желателно е да е глинен/.
В малка купа смесете канелата, кафявата захар, стафидите и солта. Напръскайте дъното на съда за печене с тази смес.
Поставете нарязания хляб в голяма купа. В средно голяма купа разбийте прясното мляко, яйцата и ванилията. Залейте хляба. Разбъркайте сместа добре.
Изсипете сместа в съда за печене. Върху скарата на фурната поставете плитка тава , а върху нея поставете съда със сместа. Налейте в долната тава гореща вода около 2. 5 см. Оставете да се пече 45 минути, докато клечка, боцната в центъра, остане чиста при изваждане.
Сервирайте козунака топъл или студен, със сладолед или карамелизиран сироп.