Крем карамел с ром и силно кафе

Мария ДоеваМария ДоеваПомощник Готвач8418732
09/04/2017
"Крем Карамел, какъвто не сте и сънували "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За карамела
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • За крема
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • кафе - 1 ч.ч. силно
  • захар - 1 ч.ч.
  • ром - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата и захарта да се карамелизират на умерен огън. Яйцата и захарта ги разбиваме с миксер, след което се прибавят кафето и ромът.

В по-широка тавичка се изсипва половината карамел и се прибавя сместа за крема. Пече се на водна баня на около 180 градуса.

С втората половина от карамела се прави карамелена клетка - сложете 1 чаша захар и малко вода в подходящ съд на котлона, така ще се карамелизира постепенно, без да прегори.

Вземете голяма метална купа и я намажете с масло. Върху нея, с помощта на лъжица, на тънка нишка оформете клетката, като изливате по малко от карамела. Когато карамелът изстине, отделете го от купата.

Изпечения и изстинал крем карамел се обръща в подходящ съд и се украсява с карамелената клетка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар