Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пикантен зелен фасул

Пикантен зелен фасул

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пикантен зелен фасул
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тази рецепта е от графата Храна за душата"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • целина - 1 стрък, селъри
  • кайенски пипер - 1 чушка, или на вкус, сух
  • доматено пюре - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 80 - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, кайенският пипер, селърито и зелената чушка смиламе в блендер.Трябва да станат на кашичка.

Запържваме я във нагорещеното олио на слаб до среден огън за 3-4 минути. Добавяме доматеното пюре, захарта и червения пипер и готвим още 1-2 минути, след което слагаме зеления фасул и запържваме и него лекичко, бъркайки непрестанно.

Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме топла вода (3 пръста над нивото на фасула).

Готвим до омекване и готовност на зеления фасул и доовкусяваме със сухия копър.

Забележка: Ако водата е извряла, доливаме допълнително. Въпрос на вкус е дали ви харесва ястието да бъде по-рядко или по-гъсто.

Въпрос на вкус също е колко кайенски пипер ще сложите. Аз слагам една чушчица и това е достатъчно да подлютява приятно цялата манджичка, но ако сте любители на по-екстремното люто, сложете две или три чушлета.

Сервирайте яхнията с кисело мляко.

Пикантният зелен фасул е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Аз нямах чушка и вместо нея сложих морков, но стана много добре, пикантно, върви и с хлебче ?
18.05.2022 13:01
1
1
Покажи всички подкоментари