Агнешко с пълнозърнеста пшеница

Адриан АлександровАдриан АлександровПомощник Готвач935185
09/04/2017
"Агнешко с великолепен аромат и интересен вкус, който ще ви омае "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете агнешките котлети в тиган с незалепващо покритие за около 2 минути от всяка страна. В сока, отделен от котлетите, запържете лука за 5 минути. Добавете джинджифила и кимиона и задушете още 2 минути.

Добавете пшеницата, бульона, портокаловия сок, меда и канелата. Оставете сместа да заври, намалете котлона и върнете агнешкото обратно в тигана, заедно със сините сливи, кайсиите и джоджена.

Овкусете със сол и черен пипер, похлупете и варете 15 - 20 минути. Разделете портокала на резени, а след това и на половинки и ги добавете в тигана.

Разбъркайте. Сервирайте ястието, поръсено с шамфъстък и украсено със стръкове джоджен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар