Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки флейки със сос от естрагон

Пилешки флейки със сос от естрагон

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И друг път може да сте хапвали флейки, но сега трябва задължително да ги опитате с този уникален сос с естрагон"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бонфиле
  • естрагон - 1/2 ч.л. сух
  • сметана - 200 мл готварска
  • масло - 70 г
  • бульон - 600 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • ориз - 200 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се запържва оризът до златисто. Лукът се нарязва на кубчета и се прибавя при ориза. Прибавят се дафиновият лист, малко черен пипер и 500 мл от бульона.

Оставя се да ври, докато се свари оризът. Пилешките бонфилета се запържват със сол, малко черен пипер и накълцания чесън.

Когато са готови, се прибавят маслото, естрагонът и останалите 100 мл от бульона. Като поизври течността, се долива сметаната и се разбърква.

В дълбока чиния се слага от ориза, върху него се подреждат флейките и се поливат със соса от естрагон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: