Начин на приготвяне
Смелете лешниците и бадемите заедно със захарта Изсипете получения прах в купа и разбъркайте с маслото.
Пресейте брашното заедно с какаото и прибавете в сместа, като бъркате много леко. Увийте тестото в прозрачно фолио и оставете в хладилника за поне 30 минути.
След това разточете тестото до дебелина около 1 см.
Изрежете кръгли формички с диаметър около 2 см и с ръце оформете топчета /по този начин ще станат еднакви/. Подредете топчетата върху намаслена и набрашнена тава и печете на 160 градуса около 15 минути.
Оставете да изстинат напълно, после извадете от тавата и обърнете обратно.
Междувременно разтопете шоколада на водна баня. Оставете го малко да изстине и когато започне да се втвърдява, изсипете по малко върху сладките и ги слепете.
Оставете ги хубаво да стегнат.
На следващия ден са още по- вкусни.