Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Спаначена баница с ориз

Спаначена баница с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Спаначена баница с ориз4 / 4
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Баница с ориз и спанак - и за закуска е добра, и за вечеря е страхотна"

Необходими Продукти

  • джоджен - сушен
  • червен пипер
  • черен пипер - млян
  • сол
  • вода
  • олио
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • спанак - 300 г
  • кори за баница - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва. Измиват се спанакът и оризът.

В олио се запържва лукът, след това и спанакът, а малко по-късно - и оризът. Като се запържат, се добавя вода около 600 мл вода. Слага се малко сол, черният пипер, червеният пипер и джодженът.

След като заври, се оставя на слаб котлон, докато оризът поеме всичката вода. Като е готово, се маха от котлона и се оставя да поизстине.

Корите за баницата се разпределят на 3 части. В намазнена тава се слага първата част и отгоре половината от плънката. След това втората част от корите и отново плънка. Отгоре се поставят останалите кори.

Баницата се залива с чаша вода, в която са разтворени 1 с.л. брашно с малко сол и червен пипер.

Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: