Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Каридопита - Гръцки орехов сладкиш

Каридопита - Гръцки орехов сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Сиропираните сладкиши на гърците са просто уникални! Този тук е като сладка орехова целувка"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • галета - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • орехи - 0. 5 ч.ч. счукани по на едро
  • канела - 1 с.л.
  • карамфил - 0. 5 ч.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр. кората
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сироп
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта, добавете олиото, коняка, портокаловите корички настъргани на ситно ренде и млякото.

Отделно смесете галетата, двата вида орехи, счукани и смлени, канелата, бакпулверите и карамфила, разбъркате добре.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте с шпатула. Нагрейте фурната на 180 градуса, сипете сместа в леко намазана с олио правоъгълна тава и я поставете в нея.

Печете до готовност за около 25 минути. Извадете от фурната изпечения сладкиш, нарежете на желаните от вас форми и размери парчета.

Поставете всички съставки за сиропа в тенджера и сварете на силен огън за 5 минути, веднага залейте сладкиша с него. Поръсете със смлени орехи и оставете да се охлади напълно, сервирайте.

Традиционен гръцки сладкиш, от който ще си оближете пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка: