Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабиени цветенца

Великденски курабиени цветенца

Великденски курабиени цветенца
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Когато носите сърце на художник, но имате сръчни пръсти на кулинар - резултатът е вкусен и красив"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч. олио
  • амонячна сода - 1 пакетче (от 10 гр.)
  • сода бикарбонат - 1/2 равна ч.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 500 - 600 г
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват докато побелеят, след което се добавя ванилията, двата вида сода, разтворени в оцета, киселото мляко и мазнината. Омесва се тестото.

Разделя се наполовина и към едната част се добавя какаото. Оформят се курабийките по желание. В случая са направени като цвете.

Разточват се и двата цвята тесто. След което се изрязват кръгчета, които се режат през средата. Взема се от единия и другия цвят и се притискат, оформя се цветенце.

След като са оформени, се нареждат в тавичка покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Много интересна идея.Чудесни са!
29.03.2018 10:22