Начин на приготвяне
Затоплете млякото и сипете половината в купичка, добавете захар една лъжица и маята, разбъркайте докато се разтопи маята и захарта.
Поръсете с малко брашно и оставете да се активира. Разбийте яйцата с захарта, млякото и останалите продукти без олиото.
Пресейте брашното и започнете да замесвате тесто към което постепенно вмъквайте олиото. Разпъвайте и пак събирайте тестото, колкото повече го разтегляте и събирате толкова повече конци ще има и плитката.
Оставете тестото покрито на топло да втаса, след което го разделете на широки фитили, може да оформите две или три плитки, а може и една голяма, това зависи от формите, в които ще ги печете.
Поръсете върху фитилите от шоколада, притиснете с пръсти, за да остане вътре и оформете обли фитили. От трите фитила оплетете плитка, като краищата завийте отдолу.
Оставете да втасат на топло, намажете и поръсете с филиран бял шоколад и захар. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30-35 минути.