Начин на приготвяне
100 мл прясно мляко се затоплят. В млякото се разтваря сухата мая. Прибавя се една супена лъжица захар и 3-4 супени лъжици брашно. Сместа се разбърква хубаво и се оставя на топло и завита за около 10-тина минути.
През това време се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се и прясното мляко. Разбива се с миксер. Добавят се солта, ракията, лимоновата есенция, захарта и ванилията. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Маслото се разтапя и също се добавя. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се остава завито и на топло за около 20-30 минути да втаса. През това време локума се реже на малки парчета. След това тестото се разделя на малки топки.
Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника. В края на всеки триъгълник се слага по малко локум се навива.
Редят се в тава застлана с хартия за печене. Оставят се да втасат втори път за около 20-тина минути. Пекат се в предварително сгрята фурна на 200 градуса, за около 30-тина минути.