Начин на приготвяне
Сварете ориза според указанията и го отцедете добре. Дръжките на лапада нарежете на ситно, а листата на ленти, около 2 см широки.
Пуснете дръжките в голяма тенджера с кипяща вода и варете за 2 минути. Отцедете в гевгир и изплакнете.
Смесете лапада с ориза, добавете половината настърган кашкавал, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.
Намаслете по-дълбока тавичка и разпределете равномерно половината смес. Наредете на един слой половината домати и върху тях разстелете останалата част от сместа.
Разбийте яйцата с млякото и залейте гювеча. Най-отгоре наредете втората половина домати и поръсете останалия кашкавал.
Печете около 45 минути. Сервирайте веднага.