Начин на приготвяне
Нарежете плешката и ребрата на порции, измийте и ги подсушете.
В купа обединете олиото, червения пипер, готовия микс подправки и сол на вкус, разбъркайте. Всяко парче месо обливайте с 1 ч.л. от сместа и с пръсти втривайте (масажирайте) много добре.
Нарежете лука и джоджена на ситно, а морковите - на филийки, смесете и разбъркайте зеленчука.
В тава с капак разстелете равномерно зеленчука, наредете порциите месо една до друга плътно и поръсете с зърната черен пипер. Не е нужно да наливате вода, защото когато месото е плътно наредено, е достатъчно неговият сос и мазнина, които пуска.
Нагрейте фурната на 200 градуса и поставете тавата в нея със затворен капак. След като месото започне да завира, намалете градусите на 160 и така печете до готовност на месото. Сервирайте задушеното агнешко с агнешка дроб сарма.
Сочно изпечено месо с невероятен вкус, опитайте!