Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Пролетна каша от коприва и орехи

Пролетна каша от коприва и орехи

Пролетна каша от коприва и орехи
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Още една пролетна вкусотия от графата Рецепти за душата Непременно я пробвайте!"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • свинска мас - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата и я попарете, докато омекне. Отцедете я от водата водата прецедете и оставете настрана/. Нарежете я на ситно.

Обелете лука, почистете го и го наситнете.

Задушете го в мазнината. Добавете копривата и гответе при непрекъснато бъркане с дървена бъркалка, 5-6 минути.

Добавете червения пипер, доматеното пюре, разбъркайте и налейте отделената копривена вода.

Оставете кашата да къкри на тих огън, до сгъстяване. Овкусете със сол.

В края на готвенето прибавете счуканите орехи, които предварително сте запекли за кратко в сух тиган. Овкусете със свеж джоджен.

Пролетната каша от коприва и орехи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: