Начин на приготвяне
Първо пригответе ореховия пълнеж, като сложите да варите орехите в кипналото мляко със захарта, докато омекнат и се образува гъста смес. След това снемете от котлона и объркайте с канелата и какаото. Оставете настрана.
От всички продукти за тестото се замесва средно меко тесто, като първо се активизира маята в част от водата (топличка) с малко захар. Готовото тесто трябва да втаса 40 минути, след което се дели на 3 топки.
Всяка топка разточвайте на тънка кръгла кора и изрежете триъгълници - все едно режете торта. В основата на всеки триъгълник сложете част от плънката, завивайте кифличките и ги подреждайте на разстояние една от друга в тава с хартия за печене.
Оставете отново да втасат и сложете да се пекат в загряна на 200 градуса. Готовите кифлички може да намажете със захарен сироп или още топли да поръсите с пудра захар.