Агнешка чорба за Великден

14/04/2017
"Задължителна за празника! Отваря апетита за следващите я агнешки мръвки "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 148
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца се обръщат с обелена гладка пръчка и се измиват много добре на течаща вода. Поставят се в тенджера заедно с агнешкия дроб, заливаме със студена вода и варим до полуготовност.

Пяната при варенето се изхвърля, бульонът се запазва, дреболиите се отцеждат и нарязват на кубчета и се връщат в бульона, течността е около 1 литър и половина.

Морковът се почиства и нарязва, добавя се в чорбата. Измива се оризът, сипваме в тенджерата и варим до готовност. В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан пресен лук да омекне, снема се от котлона и разбъркваме с червения пипер.

Сипва се в чорбата, разбърква се и овкусяваме със сол и черен пипер.

Приготвя се застроика от разбит жълтък с кисело мляко, може и цяло яйце. Разбърква се с малко от топлия бульон и се връща във чорбата. Накрая се прибавят подправките, щипка риган и задължително пресен джоджен, нарязан ситно.

Поднасяме топла чорбата, а вкусът е уникален!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Моля да се редактира червеният пипер е половин чаена лъжичка , а не чаена чаша - грешка човешка ,извинявам се :)
7
0