Начин на приготвяне
Лука и морковите ги нарязваме на дребно и ги запържваме около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите ги нарязваме на по-едри парчета и ги запържваме с лука и морковите 3–4 минути.
Спанакът го бланшираме в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което го отцеждаме и го оставяме да се охлади. Нарязваме го надребно и го прибавяме към останалите зеленчуци. Плънката я посоляваме и я подправяме с мащерката и накълцания магданоз.
Плешката я обезкостяваме, осоляваме и и правиме разрез, така че да получиме джоб, в който внимателно слагаме плънката. Зашиваме го и го поставяме в намазнена с останалото олио тава.
Печеме го 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това го намаляме на 140 градуса.