Начин на приготвяне
Сложете от двата вида сода в киселото мляко и оставете да шупне.
В дълбок съд разбийте яйцата и захарта. След това добавете млякото, щипка сол и мазнината. Всичко се разбърква много добре.
Пресейте брашното в отделен съд и добавере ванилиите. Постепенно добавете яйчено-млечната смес и разбърквайте с дървена бъркалка или лъжица.
Когато се офирни тесто доомесете с ръце. Тестото трябва да бъде меко, но не да се лепи по ръцете. Разделете тестото на 4 равни части /топки/. Всяка топка се разточва и от нея с помощта на чаша се изрязват парченца.
Във всяко парченце по средата добавете от мармалада и захлупете, така че да се получи полумесец, и прищипете краищата. Оваляйте готовите курабийки с кристална захар.
Пригответе голяма тава за печене, покрийте я с хартия за печене и наредете курабийките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или докато получат приятен загар.
Забележка: От тази смес могат да излезнат 30-40 курабийки, в зависимост с каква големина ги правите.