Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Ароматни великденски курабийки

Ароматни великденски курабийки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ароматни великденски курабийки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
06/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Тръгнахме да месим козунаци, но стигнахме само до курабийките...и сме предоволни"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • портокалова кора
  • брашно - за средно твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче и добавете разбитите яйца. В киселото мляко изгасете содата.

Добавете и нея и всички останали продукти без мазнината. Накрая прибавяме и разтопената мас. Омесваме хубаво меко и пухкаво тесто.

Ако го замесим твърдо, ще се получат твърди курабийки, затова внимавайте.

Започваме да оформяме топчета и редим в тава, застлана с хартия за печене. Намазваме ги с разбито яйце и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
С мас са най вкусни!
15.05.2016 01:30
Monika Ivanova
Monika Ivanova
и тук да кажа бях се наканила да ги правя за великден и в 5 магазина влязох и нямаше амонячна сода...та не успях
06.05.2016 16:50