Кавърма със свинско в гювече

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
431
444
203
2
16/04/2017
"Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен е "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 086
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 100 - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен лук - 3 глави
  • печени чушки - 2
  • гъби - 3 - 4
  • суха чушка - 1/4
  • олио - 1 с. л.
  • магданоз - 1 - 2 стръка на вкус
  • домат - 1/2 червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо натрийте със сол и черев пипер.

Нарежете червения лук на едри филийки. Чушките нарежете на едри парчета. Гъбите нарежете по дължина с пънчетата. Сухата чушка нарежете на лентички.

Нарежете месото на малки хапки и заедно с гъбите задушете в дълбок тиган с олиото. След това извадете месото и гъбите и в същата мазнина добавете малко готов бульон (разтворен бульон на кубче). Сложете лука, чушките и подправките и задушете в мазнината с бульона). Бульонът може да е зеленчуков.

Започнете да редите гювечето, като на дъното първо се слага половината от лука и чушките, който последно задушихме в бульона. След това сложете сухата чушка, месото с гъбите и отгоре завършете с останалата част от сместта с лука и чушката. Най-отгоре сложете половин червен домат или доматен сок. Слагате капака и печете на 200 градуса около 40 минути.

Когато месото е омекнало, гювечето е готово. Изключвате фурната и слагате парчета кашкавал. Оставяте гювечето във фурната да се разтопи кашкавалът. По желание можете да поръсите и с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар