Атлантически калкан на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
03/05/2012
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 385
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калкана и отделете само филета, без кожа и кости. Хубаво го овкусете със сол, черен пипер и всички останали подправки и полейте със смес от лимонов сок и оцета. Оставете за половин час да се овкусява в хладилник.

Обелете и нарежете картофите, една глава от лука нарежете на кръгове, а другата на полумесеци.

Намазнете тава и подредете кръговете лук и картофи. Отгоре подредете атлантическия калакан, а върху него разпределете резени лимон и лука на полумесеци.

Поръсете пак с подправки, полейте обилно със зехтин и покрийте тавата с фолио. Пъхнете да се пече за около 40 минути в умерено загряна фурна.

След това махнете фолиото и запечете леко до приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар