Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, сипва се разтопено масло, ванилия, киселото мляко с разбит в него бакпулвер и добавяме брашното.
Замесва се меко тесто, отделяме малко топче от него и се доомесва с какаото на тесто с равен цвят.
Бялото тесто се разточва на кора. Късат се малки топчета от кафявото тесто, оформя се фитилче и се разпределя тук-там по кората. Минава се с точилка отгоре и с формичка на сърце се изрязват сладки.
Нареждат се в тава, печем в умерено загрята фурна 180 градуса до златисто. Изваждат се и охлаждаме добре.
Лимоновата глазура се приготвя по указание и с нея се украсяват сладките, като се намазват с малка лъжичка, и оставяме да стегне в хладилника.
С цветните захарни шрифтове се рисуват сладките за цвят и настроение, да ни е шарено и цветно на Великден!
Почерпете гостите си за празника!