Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма с билки

Агнешка дроб сарма с билки

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7641
Агнешка дроб сарма с билки
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Уникална дроб сарма с аромат на дъхави билки - едно ястие, с което вкусно да нагостите приятелите си"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - комплект с чревца
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • зелен лук
  • печурки - 5 - 6 пресни
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен
  • билки - джоджен, девисил, естрагон, мента, калоферче
  • мазнина - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.

Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да я поеме ориза, прибавяме и дреболиите.

В края на задушаването прибавяме зеления лук и домата /ако нямате пресен използвайте консерва/.

Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените билки /използването на билките е задъжително - вкусът няма да е същият без тях/.

Доливаме с 3-4 чаши вода, прехвърляме сместа в тавичка и печем около час. Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Фати Камберова
Фати Камберова
Изглежда много вкусно и апетитно. Поздравления!
17.04.2017 11:47
1
Покажи всички подкоментари