Начин на приготвяне
Измитите агнешки дреболии и чревцата се попарват, изхвърля се водата, долива се топла, сваряват до готовост и се нарязват на дребно.
Всички зеленчуци се нарязват на ситно. В няколко лъжици мазнина се задушават последователно кромидът, гъбите, морковът, чесънчетата, оризът - като се долива и малко вода, за да я поеме ориза, прибавяме и дреболиите.
В края на задушаването прибавяме зеления лук и домата /ако нямате пресен използвайте консерва/.
Овкусяваме със солта, пипера прибавяме и наситнените билки /използването на билките е задъжително - вкусът няма да е същият без тях/.
Доливаме с 3-4 чаши вода, прехвърляме сместа в тавичка и печем около час. Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и поръсена с пресен магданоз.
Коментари