Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко, начупете прясната мая, сложете лъжичката захар и 2 с. л. брашно, докато шупне.
Разбийте двете яйца с киселото мляко, добавете хладката вода и изсипете в кладенчето, получено от пресятото в тава брашно. Добавете солта и изсипете шупналата мая. От така смесените продукти замесете меко тесто и оставете на топло да втасва поне 1 час.
Премесете тестото върху набрашнен плот и разделете на 3 топка- 2 по-големи и една по-малка.
По-малката топка разстелете на тънка кора, изрежете с помощта на чаша 9 кръга, намажете всеки от тях отгоре с разтопеното масло, сложете кръговете на 3 места по три и с помощта на тънък шиш прищипвайте първо по единия диагонал на кръга, а после - по другия, докато се получат рози.
Останалите 2 топки разтелете последователно на тънка кора, намажете с масло, завийте на руло и нарежете на разстояние 4-5 см.
Подредете розите в средата, а отстрани -обърнатите рулца. Покрийте със стреч фолио и оставете да втасва, поне 40 минути.
Намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна- 15 минути на 150 градуса, а след това увеличете на 180 градуса за още 30 минути или до готовност