Заек в гювече

TonyTony
Новак
8
1
1
21/04/2017
"Скок-подскок заекът скочил в глиненото гювече и .... заживели всички сити и засмени "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 903
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции, морковите на тънки пръчици и лука на шайби. Манатарките се заливат с 150 мл вода и 50 мл бира за 5 мин.

Всичко се реди в гювечето: ред заек, покриваме равномерно с лук и чесън, 3-4 парчета от гъбите и бекон и повтаряме, докато продуктите свършат, като последният най-горен ред е лук.

Долива се със сока от манатарките и още 100 мл вода. Заекът се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час и половина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар