Вит пататник

АнонименАнонимен
Чирак
32
11
635
1
18/04/2017
"Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини и заклети лакомници "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 135
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • готови кори - 4 бр. (дебели - къпани или дърпани на сач)
  • картофи - около килограм
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 40 г (за намазване)
  • яйца - 3 бр
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини.

Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат известно количество течност. Към тях се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене. Овкусява се с подправките и много добре се разбърква.

Върху всяка кора се слага част от сместа и се навива на руло (като за вита баница). Навитите кори се подреждат в намазнена тавичка и се намазват с маслото (ако е меко – се мажат, ако не – се режат малки парченца и се слагат на различни места върху пататника).

Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Изважда се, настъргва се кашкавалът отгоре и се връща във фурната за десетина минутки.

За предпочитане се поднася топло (може в комбинация със сиренце или кисело мляко), но и студено също е вкусно (за мързелива закуска на следващия ден, например).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар