Начин на приготвяне
Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини.
Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат известно количество течност. Към тях се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене. Овкусява се с подправките и много добре се разбърква.
Върху всяка кора се слага част от сместа и се навива на руло (като за вита баница). Навитите кори се подреждат в намазнена тавичка и се намазват с маслото (ако е меко – се мажат, ако не – се режат малки парченца и се слагат на различни места върху пататника).
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Изважда се, настъргва се кашкавалът отгоре и се връща във фурната за десетина минутки.
За предпочитане се поднася топло (може в комбинация със сиренце или кисело мляко), но и студено също е вкусно (за мързелива закуска на следващия ден, например).