Целина фрикасе

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
365
2k
605
719
2
21/04/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 627
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се почиства, обелва, измива и се нарязва на филии. Във вода се слагат солта и черия пипер и в нея се вари целината.

След като се свари, се отцежда, а бульонът не се изхвърля. Жълтъците се разбиват и се смесват с киселото мляко. В маслото се запържва брашното, заедно с нарязания чесън.

Правим сос като добавяме от бульона. Сосът се вари около 10 минути. Махаме го от котлона и към него прибавяме киселото мляко с жълтъците. Разбъркваме хубаво. Целината се нарежда в чиния и се полива с готовия сос.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар