Домашни козуначени кифли с мармалад

Потребител#183012Потребител#183012
Новак
29
134
45
70
18/04/2017
"От нас да го знаете - кифлички се чакат само да втасат, чакате ли ги да изстинат - няма да останат кифлички за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 078
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • мая - 50 г
  • олио - 150 г
  • захар - 300 г
  • мармалад - 1 бурканче от 300 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята поръсена с щипка сол и захар разтваряте в леко затопленото мляко. Докато изчакваме да бухне разбиваме яйцата и захарта и пресяваме брашното поне 3-4 пъти, правим кладенче и изсипваме готовата мая и разбитите яйца със захарта.

Започваме да месим като топим ръцете си в съд с олиото и така докато тестото се събере, когато се събере загребваме цялото тесто и го обръщаме в съда удряме го / тази процедура се повтаря поне 50 пъти/.

Оставяме в затоплено помещение тестото да утрои обема си и започваме да навиваме кифличките.

Тавите с готовите кифлички оставяме отново да втасат и преди да ги опечем на 180 градуса в загрята фурна, ги намазваме с жълтък и поръсваме със захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня Арабаджийска
Любимите ми кифли. Изпуснали сте да напишете в необходими съставки брашно.
0
0