Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Домашни козуначени кифли с мармалад

Домашни козуначени кифли с мармалад

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"От нас да го знаете - кифлички се чакат само да втасат, чакате ли ги да изстинат - няма да останат кифлички за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • мая - 50 г
  • олио - 150 г
  • захар - 300 г
  • мармалад - 1 бурканче от 300 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята поръсена с щипка сол и захар разтваряте в леко затопленото мляко. Докато изчакваме да бухне разбиваме яйцата и захарта и пресяваме брашното поне 3-4 пъти, правим кладенче и изсипваме готовата мая и разбитите яйца със захарта.

Започваме да месим като топим ръцете си в съд с олиото и така докато тестото се събере, когато се събере загребваме цялото тесто и го обръщаме в съда удряме го / тази процедура се повтаря поне 50 пъти/.

Оставяме в затоплено помещение тестото да утрои обема си и започваме да навиваме кифличките.

Тавите с готовите кифлички оставяме отново да втасат и преди да ги опечем на 180 градуса в загрята фурна, ги намазваме с жълтък и поръсваме със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Любимите ми кифли. Изпуснали сте да напишете в необходими съставки брашно.
16.05.2020 13:53