Начин на приготвяне
Измиваме листата лапад и почистваме от жилките. Заливаме листата с вода и кипваме, докато си променят цвета. Отцеждаме от водата. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.).
Запържваме нарязаното пилешко месо, дръпваме съда от котлона, изваждаме пилешките хапки от мазнината и в същата прибавяме почистен, измит и нарязан зелен лук и бланширания лапад.
Слагаме отново тенджерката на котлона и задушаваме продуктите, като последователно прибавяме и сол, черен пипер, нарязани листа джоджен и копър. Ръсваме червен пипер (1 к.л.) и ориза (2 к.ч.).
Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3- 4 ч.ч.). Прибавяме пилешкото месо и варим ястието до готовност, като по време на готвене можем да долеем още топла вода при необходимост. Преди да свалим от котлона, прибавяме в ястието малко краве масло и разбъркваме.
Коментари