Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган

Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • копърово семе - 1 щипка
  • дафинов лист - 4 бр.
  • зелена салата - 4 листа
  • черен пипер
  • сол
  • за плънката
  • печурки - 100 г
  • сушени домати - 7 - 8
  • бекон - 50 г ивици
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • маслини - 50 г зелени с чушка
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • копърово семе - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите ги измиваме и ги филетираме. Горчицата, зехтинът, стритото копърово семе, сол и черен пипер се разбъркват и с получената смес намазваме вътрешната част на филетата.

Подреждаме ги върху покрита с хартия за печене тава и върху две от филетата поставяме по два дафинови листа. Покриваме ги с другите две филета и отгоре се поставят листата зелена салата. Поливаме със зехтин и ги печем около 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Сушените домати за плънката ги накисваме в топла вода, оставяме ги за 10 минути да набъбнат и ги нарязваме на дребно.

Беконът го запържваме в сух тиган на умерен огън до златисто. Изваждаме ги, в тигана сипваме зехтинът и щом загрее, слагаме нарязаната на филийки скилидка чесън.

След 20 секунди поставяме филийките печурки и след като се зачервят, прибавяме сушените домати и нарязаните маслини. Наливаме бялото вино, поръсваме с копъровото семе и солта и оставяме на огъня, докато виното се изпари.

От рибата отстраняваме листата зелена салата и дафиновите листа и долното филе го поставяме в чиния върху две ивици бекон. Отгоре слагаме от плънката, покриваме с другото филе и го сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: