Бърз спаначен пай

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бърз спаначен пай
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обожаваме пролетните ястия - толкова леки и ароматни, лесни за приготвяне и най-вече - вкусни"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г почистен
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • царевично брашно - 1 ч.ч.(200 мл чашата)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • масло - меко за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, нарежете го на тънки ивици и го оставете накиснат във водата за 30 минути, след което много добре прецедете (подсушете) от излишната вода.

Разбийте яйцето, добавете сметаната, натрошеното сирене, прясното мляко и ако е нужно посолете. Добавете спанака, царевичното брашно и бакпулвера, разбъркайте много добре.

Намажете малка тавичка с мекото масло и сипете готовата смес в нея, печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения пай завийте с чиста кухненска кърпа за около 5 минути, сервирайте топъл с чаша айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: