Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско филе с доматен сос

Свинско филе с доматен сос

Свинско филе с доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Това най-сочното свинско филе ли е или ... да?"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • домати - 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр. печени
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и нарежете морковите и лука. Сложете ги да се сварят. Обелете доматите и ги нарежете на ситно.

В съд с малко мазнина ги сложете да се пържат на слаб огън. Добавете чесъна нарязан на ситно.

Разбърквайте периодично и когато водата се е изпарила махнете от котлона.

В дълбока купа сложете част от изпържените домати и прибавете сварените моркови и лук.

Пасирайте сместа и върнете при останалите домати. Добавете обелените и нарязани на ситно чушки.

Овкусете със сол, пресен магданоз и разбъркайте. Нарежете месото на пържоли и овкусете с черен пипер и сол.

Изпечете на скара или грил тиган. Сервирайте с доматения сос.

Свинското филе с доматен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: