Печено свинско филе със сос

Печено свинско филе със сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
29 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
59 мин.
Порции
10
"Печено свинско филе със сос е перфектното празнично ястие - заложете на класиката"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 600 г
  • олио - 30 г растително масло
  • розмарин - нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • за соса
  • сос грейви
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете чесъна, розмарина, солта и зехтина в купа.

Намажете месото със сместа. Увийте го с подходящ здрав конец, за да се запази формата му.

Сложете свинското филе във найлонов плик и го поставете в хладилник за около 30 минути.

Сложете филето във форма за печене и го поставете във фурната, предварително загрята до 200 °C, за около 20 минути.

При пробиване с нож от печеното месо трябва да изтече бистър сок. Ако сокът е розов, продължете. Ако нищо не тече, значи сте пресушили месото.

Извадете филето от фурната, покрийте го с фолио и го оставете да почине за 10 минути.

Запечете брашното в тиган на умерен огън.

Добавете маслото, бъркайте енергично с дървена бъркалка.

Добавете прецедения сос от печеното свинско.

Добавете топла вода на тънка струйка.

Разбъркайте с бъркалка до хомогенност печено свинско филе със сос.

Поднесете печено свинско филе със сос и подходящи зеленчуци.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: