Начин на приготвяне
Смесете чесъна, розмарина, солта и зехтина в купа.
Намажете месото със сместа. Увийте го с подходящ здрав конец, за да се запази формата му.
Сложете свинското филе във найлонов плик и го поставете в хладилник за около 30 минути.
Сложете филето във форма за печене и го поставете във фурната, предварително загрята до 200 °C, за около 20 минути.
При пробиване с нож от печеното месо трябва да изтече бистър сок. Ако сокът е розов, продължете. Ако нищо не тече, значи сте пресушили месото.
Извадете филето от фурната, покрийте го с фолио и го оставете да почине за 10 минути.
Запечете брашното в тиган на умерен огън.
Добавете маслото, бъркайте енергично с дървена бъркалка.
Добавете прецедения сос от печеното свинско.
Добавете топла вода на тънка струйка.
Разбъркайте с бъркалка до хомогенност печено свинско филе със сос.
Поднесете печено свинско филе със сос и подходящи зеленчуци.
Добър апетит!